I vores krop bor minderne fra hele vores liv. Der er minder fra dengang, vi lå i vores mors mave, og fra dengang vi blev født. Der er minder fra vores spædbarnstid, som vi sjældent husker med det bevidste sind, og minder fra skoletiden, teenageårene og vores voksne liv.

De fleste af vores celleminder kan vi slet ikke huske med vores hjerne eller bevidste sind. Vi husker udvalgte dele af vores liv, mens vi f.eks. ofte “glemmer” (fortrænger) traumatiske oplevelser i livet.

Følelserne sidder fast i cellerne

Vores overbevisninger, de iboende “sandheder”, vi lærer igennem livet, påvirker os hver eneste dag. Vi bærer alle overbevisninger om, hvem vi er (eller ikke er), hvad vi burde, kunne eller skulle gøre…

Mange af os lærer tidligt i livet – fra familie, lærere, venner eller medier – at livet mest af alt handler om at være den bedste (komme først, være størst, smukkest eller hurtigst). I den proces danner vi en masse overbevisninger om, at der er noget galt med os, vores krop, vores tanker og vores følelser. Typiske negative overbevisninger er:

 • Jeg er ikke værd at elske
 • Jeg er ikke god nok
 • Der er noget galt med mig
 • Jeg hører ikke til
 • Jeg skulle slet ikke have været født
 • Ingen kan lide mig
 • Jeg fortjener ikke…
 • Jeg er forkert

Alle disse negative overbevisninger ligger som programmer på vores harddisk og styrer os i livet – uden vi overhovedet ved det.

Et eksempel fra mit liv: Frygten for at blive forladt

Som barn var jeg rædselsslagen for at blive forladt. Jeg var bange for, at mine forældre ville forlade mig (her ligger et celleminde gemt fra kuvøse-tiden), og jeg var bange for, at ingen af mine klassekammerater kunne lide mig. Derfor lavede jeg altid lektier for mine venner. Jeg hjalp dem med det, de ikke kunne finde ud af, og jeg lod dem altid skrive af efter mig … Når vi lavede gruppearbejde, lavede jeg det hele – for så kunne de nok lide mig, og så ville de ikke forlade mig. Denne adfærd fortsatte hele vejen op til gymnasiet – og i dag dukker den stadig op i andre afskygninger.

Overbevisningen bagved var, at hvis jeg kunne gøre en masse for andre, lette deres liv, hjælpe dem på en eller anden måde, så ville de ikke forlade mig (for jeg var jo åbenbart ikke værd at elske!)

Følelser sætter sig fast

Vores tidligere traumer (voldsom fødsel, skilsmisse, død, tab, overgreb, alvorlig sygdom mv.)  – og alle de negative overbevisninger, vi bærer på, fører til en række fastlåste følelser indeni. Følelser, som på det tidspunkt, hvor de opstod i kroppen, ikke fik lov at folde sig ud og blive mærket. De følelser, som oftest “sætter sig fast” er vrede, frygt og sorg… Det er følelser, som på en måde er tabubelagt, følelser, vi som mennesker ofte forsøger at undgå… Og måske har vi også lært, at det er bedst ikke at vise vores følelser.

 • Måske følte du som barn, at det var flovt eller forkert at blive ked af det og græde
 • Måske blev du skældt ud eller straffet, hvis du blev rigtig vred og råbte, slog eller sparkede
 • Måske måtte du ikke græde, når du slog dig
 • Måske måtte I slet ikke tale om, at I var kede af, at far eller mor var syg
 • Måske vidste din mor og far ikke, hvordan de skulle udtrykke deres kærlighed til dig – og du tvivlede derfor på den
 • Måske følte du en dyb ensomhed, forkerthed eller meningsløshed, som du ikke kunne forklare andre, eller som andre blot ikke forstod?

Tør du mærke dine følelser nu?

Med Journey terapi arbejder vi med at mærke os selv. Vi giver plads til at mærke ALLE følelser – også dem, vi normalt undgår. Det betyder, at vi f.eks. giver plads til sorg, tristhed, frygt eller vrede. Vi byder dem velkommen og inviterer de minder, som måtte være forbundet med følelserne.

Når vi tør mærke vores følelser, huske vores celleminder – og få givet slip på blokeringen, kan vi igen mærke den kerne af kærlighed, omsorg og glæde, som hele tiden har været indeni.

Med andre ord medfører det, at vi tør mærke vores sorg fra 3-års alderen, at vi i langt større grad tør være med os selv, tør tillade følelser. Det betyder, at vi kan blive hjemme i kroppen, også når følelser og tanker passerer, som føles ubehagelige.

Med Journey terapi arbejder vi med at skrælle de beskyttende lag af, så du kan møde dig selv på en ny, autentisk måde. Når du tør tillade dine følelser, også de svære, i nuet, er du hjemme. Da kan du møde dine følelser ægte, mærke dine behov og navigere i livet efter den indre stemme, som taler højt og klart (men som alligevel ofte bliver overhørt i en verden af støj, søgen efter anerkendelse og informationsoverload).

Journey metoden opstod af Brandon Bays’ mirakuløse helbredelse

Der findes et utal af bøger om mirakler. En af mine favoritbøger hedder “Rejsen” og er skrevet af Brandon Bays. Brandon er nu i 60’erne – men da hun var 39, oplevede hun på egen krop en mirakuløs healing. Metoden til den healing har hun siden undervist i. Brandon havde arbejdet med sundhed, kost og terapi i mange år. Hun arbejdede som personlig assistent for Toby Robbins og hjalp “de tungeste” blandt deltagerne.

Trods al sin viden, erfaring og sunde livsstil fik hun en svulst i underlivet på størrelse med en basketball. Hun måtte indse, at hverken grønsagerne, meditationerne eller hendes daglige yogapraksis havde kunnet forhindre hende i at blive alvorligt syg.

Hun drog afsted på det, der kom til at blive hendes livs helbredende rejse. Jeg skal spare jer for detaljerne, for bogen er virkelig fantastisk at læse. Pointen er dog, at Brandon endte med at blive fuldkommen helbredt efter én session hos en massør. Her kom hun i kontakt med et frygteligt minde fra sin barndom. Hun overgav sig til mindet og tilgav sin mor, som var med i mindet. Og derefter forsvandt hendes svulst – fuldkommen af sig selv, på 6 uger.

Enhver sygdom, ethvert symptom har en følelsesmæssig bevidsthed

Brandon var kommet i kontakt med den bevidsthed, som svulsten bar på. Hun opdagede, at kroppen egentlig bare gerne ville fortælle om de følelser, som den havde gemt på. Og da hun gik ind i mindet, bearbejdede det og tilgav på det dybeste celleplan, var svulstens arbejde færdigt.

Siden 1992 har hun rejst verden rundt og undervist i, hvordan vi alle kan komme i kontakt med vores krops bevidsthed. Hvordan vi kan forløse celleminder, der alle holder på en følelse, der ikke er sluppet og forløst.

Uddannet af Brandon Bays i Journey metoden

Jeg er så heldig at have taget uddannelsen i Journey metoden, som Brandon nu har udbredt i hele verden. Journey bliver brugt i slumkvarterer i Sydafrika, på børnehjem i Indien, blandt krigsveteraner, i offentlige myndigheder i Holland – og ikke mindst efter 11. september i New York!

Konkret i mit eget liv har Journey gjort, at jeg tør tillade mine følelser. Jeg er blevet langt bedre til at være med min vrede, min jalousi, min sorg og følelsen af at være forkert eller ikke god nok. Ikke bare tør jeg mærke følelserne, men jeg har også lært, hvordan jeg (og vi alle) kan bruge vores stærke følelser til at komme i kontakt med vores sande væsen. Igennem f.eks. vrede kan jeg faktisk komme i kontakt med min guddommelige og fuldkommen uspolerede kerne.

En simpel, sjov og effektiv metode til healing

Journey bliver brugt i det meste af verden – både af læger, psykologer, psykoterapeuter, tandlæger osv. Terapiformen bygger på menneskets selvhelbredende potentiale og vores hjælper os til at komme i kontakt med minder, der blokerer vores livsglæde og sundhed, men også gamle, uhensigtsmæssige overbevisninger og ubevidste løfter, vi har lavet i barndommen.

Det er en uhyre simpel, men samtidig uvurderligt effektiv metode. Faktisk er den så simpel, at jeg bruger den med mine børn hver aften, når jeg putter dem, og det virker! Alt fra mellemørebetændelse, rød numse og ondt i maven kan forsvinde på få minutter, når vi finder frem til årsagen til, at de opstod i første omgang.

Bliver man nogen sinde færdig?

Under uddannelsen til Journey terapeut har jeg været konstant i proces selv – jeg har grædt mange tusind tårer og talt med min familie de første 100 gange ved “lejrbålet”, som er det sted, vi bruger til at få talt ud og tilgivet i Journey processer.

Jeg er langt fra færdig! Jeg begyndte selv til Journey sessioner i 2012/2013 – og har fået sessioner lige siden. Jeg tog uddannelsen i 2016 – og har lavet flere hundrede sessioner med klienter (49 af dem som cases i forbindelse med min uddannelse).

Journey kurser:

Life Transformation Mastery (online – 2020)
Life Coaching Masterclass (November 2019)
Out of the Blue (November 2019)
Enneagram MasterClass (November 2018)
Radiant Health – traumerelease og NLP (maj 2017, maj 2018)
Conscious Abundance Retreat (maj 2016, november 2016)
Journey Intensive (april 2016, november 2016, april 2018, april 2019)
Life Transformation Retreat (september 2016)
No Ego Retreat (juli 2016)
Healing with Conscious Communication (august 2016)
Emotional intelligence & Journey tools for Parents (februar 2017, oktober 2017)
JP Business Training
Advanced No Ego, Indien (februar 2017)
Journey Intensive (april 2016, november 2016, april 2018, april 2019)

Jeg får selv løbende sessioner for at bearbejde det, som mit eget liv byder på af celleminder og hverdags-blokeringer. Jeg oplever, at Journey har hjulpet mig igennem en meget hård og smertefuld periode af mit liv. Jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg skulle have klaret det uden!