Jeg er så heldig at være mor til 2 skønne børn, Valdemar og Vigga. Både som mor og terapeut er det tydeligt for mig, hvor meget vi voksne kan lære af børns tilgang til livet.

Børn kommer til denne verden med kæmpe nysgerrighed, med stærke følelser (som de godt tør mærke og udtrykke), med indlevelse, empati og lyst til at give og modtage. Læg mærke til, hvor ofte børn laver perleplader, halskæder og tegninger – bare til at GIVE til andre! Læg også mærke til, at de er ret gode til at modtage (tænk på en fødselsdag, hvor de GLADELIGT tager imod stakken af gaver, der kommer deres vej).

Mest af alt lever børn i nuet! De mærker følelser her og nu, de reagerer her og nu, de leger, de fordyber sig, de keder sig – men de ER!

Børnene glemmer, hvem de er…

Desværre har vi voksne en tendens til at tro, at vi skal lære børnene en hel masse. Vi tror, at vi skal lære dem at sidde stille, spise op, adlyde, opføre sig pænt, vente på tur osv.

Og ja, børn skal lære en masse. Men det skal de nok lære, hvis de har rollemodeller, der selv opfører sig sådan. Hvis vi siger “tak for mad”, hvis vi rydder op efter os, hvis vi behandler vores medmennesker med empati og åbenhed, vil vores børn kopiere denne adfærd.

Men det vi alt for ofte kommer til at lære dem, er, at de er forkerte. At de er forkerte, når de larmer (selvom det er børns natur). At de er forkerte, når de ikke kan sidde stille i 20 minutter og spise op (selvom de faktisk blot mærker, at de ikke længere er sultne).

Desværre er det vi voksne, som er forkerte her. Os der gør skade på børnene ved at fortælle dem, at det, de mærker, ikke er sandt. Det har store konsekvenser for børnenes selvværd og evne til at mærke sig selv… Hvis du vil læse mere om, hvor skadelig denne adfærd er, kan du gå hertil.

Hvordan foregår et Journey forløb med børn?

En Journey session med børn foregår helt anderledes end med voksne. Formålet er det samme – at barnet mærker sig selv, sine følelser – og sin grundlæggende RIGTIGHED. Hvis et barn f.eks. har angst, vil vi arbejde med den følelse – og ikke mindst søge at finde det tidspunkt, hvor angsten startede.

Med børn sidder vi sjældent ned med lukkede øjne (som i Journey terapi for voksne). Vi leger, vi maler, vi tegner, vi bruger dukker, legoklodser eller går en tur udenfor. Vi står måske på nogle sjove plader på gulvet, mens vi mærker vores følelser og ser, hvordan relationerne til vores venner, familie osv. er … Det kan også være, at vi danser eller synger – det afhænger af dit barn, af udfordringerne – og den givne dag, hvor sessionen foregår.

Sådan foregår det

Et Journey forløb består af 5 eller 10 sessioner. De første sessioner arbejder vi med at opbygge tillid – så barnet stoler på mig, tør åbne op – og dermed tillader, at vi kommer ind i det, som gør ondt. Herefter kan vi arbejde dybere med Journey og få adgang til det ubevidste og underbevidste – og de minder, cellerne gemmer på.

Journey sessioner foregår enten fysisk hos mig el. jer (kørsel tilkommer).


Praktiske oplysninger

Et Journey forløb består af enten 5 eller 10 sessioner. En enkelt session varer højst 1 time (for et barn under 12 år). Det er vigtigt, at du ikke laver en masse planer for dit barn efter sessionen – der kan godt komme følelser op, som lige skal have lov at have plads. Der kan være sorg, ked-af-det-hed – men også lethed og glæde. Jeg oplever tit, at børn meget begejstrede vil fortælle om deres oplevelse i detaljer – og hvis det ikke sker, er der intet galt med det. Dit barn ved bedst selv.

En enkelt Journey session til børn koster 750 kr. inkl. moms

Et forløb med 5 sessioner til dit barn koster 3.500 kr. inkl. moms

Et forløb med 10 sessioner til dit barn koster 6.500 kr. inkl. moms